Vad är fontänorgasm?

För det första kan det vara lite klurigt att reda ut vad en fontänorgasm är, dels med tanke på själva ordets motsägelsefulla uppbyggnad och dels med tanke på alla kvinnors individuella upplevelse av vad en fontänorgasm är.

Med det sagt börjar vi med att konstatera att med fontänorgasm menar man oftast den kvinnliga utlösningen.

Vätskan i ejakulationen utsöndras från ett par körtlar, benämnda skenes körtlar, som finns i vävnaden kring urinröret. Vid sexuell upphetsning kan körtlarna tömma sig och resultera i antingen en mindre mängd vätska under hela den sexuella upphetsningen eller i en kraftigt stråle sprutandes ur urinröret.

Mängden vätska varierar kraftigt från person till person, allt från några droppar till ibland mycket mer.

Vätskan är genomskinlig eller har ett lätt möjlkaktigt utseende. Smaken och doften kan variera lite från dag till dag men är oftast relativt söt.


Fontänorgasm

Fontänorgasm

En orgasm som tar dig upp bland molnen

Lär dig hur


Fontänorgasm upplevs olika

Det motsägelsefulla med en fontänorgasm är att utlösningen inte alls måste komma i samband med en orgasm som många tror.

För en del kvinnor har utlösningen egentligen väldigt liten eller ingen koppling till en orgasm överhuvudtaget, medan andra endast sprutar i samband med en kraftig orgasm.

Alla kvinnor är ju såklart unika och har som sagt olika upplevelser av ”samma sak”. En orgasm upplevs ju som ni vet olika från gång till gång, vilket betyder att även upplevelsen av en fontänorgasm kan variera beroende på olika omständigheter.

Generellt sätt kan man dock säga att de allra flesta kvinnor som får en kraftig utlösning får det i samband med en kraftig orgasm, alltså en fontänorgasm.

Sprutar det verkligen som en fontän?

En annan föreställning är att det ska spruta som en fontän vid en fontänorgasm. Som vi tidigare skrev behöver du dock inte alltid spruta någonting när du får utlösning. Ibland utsöndras det bara ytterst lite vätska när du får en utlösning.

När man pratar om utlösning är det även lätt att tänka på hur mannans fungerar och blanda ihop den kvinnliga utlösningen med mannens. Dessa är som sagt väldigt olika.

Med det sagt kan det faktiskt spruta ganska rejält vid en fontänorgasm. Se därför till att du har en handduk till hands när du testar ;)

Fontänorgasm eller g-punktsorgasm?

Trots att det inte gäller för alla kvinnor menar ändå de flesta att en fontänorgasm är när en kvinna får en kraftig utlösning i samband med en ofta kraftfull orgasm.

Man kan få en fontänorgasm på olika sätt men det absolut vanligaste är att stimulera g-punkten. Det som händer vid en fontänorgasm när man stimulerar g-punkten är väl då egentligen kanske att man får en g-punktsorgasm i samband med en utlösning.


G-punktsstav med klitorisvibrator

Lea Vibrator
Joyland
899:-
Rabbit för g-punkten

The Kissing Swan
Joyland
1 095:-
Populär rabbit

Rabbit
Joyland
895:-
Satisfyer Pro Rabbit

Satisfyer Pro
Sinful
368:-

Välj rätt glidmedel

Läs gärna vår guide till bästa glidmedlet där vi tar upp skillnaderna på olika glidmedel och vilket som passar till vad.


Är vätskan i en fontänorgasm urin?

Vätskan i en fontänorgasm är inte urin även om vissa tycks tro det. Den kemiska sammansättningen i vätskan som utsöndras vid en kvinnlig utlösning är inte densamma som i kiss.

Vätskan ser inte ut som, luktar som eller smakar som urin. Fontänorgasm är helt enkelt inte samma sak som kiss. Den fläckar inte heller lakanen så som urin gör.

Det finns relativt lite forskning i det här ämnet, vilket gör att de få forskningsrapporter som finns kanske inte är hela sanningen alla gånger.

Vad trodde man förr?

Liksom flera andra ämnen inom kvinnans sexualitet har fontänorgasmen ibland beskrivits som lite av ett mysterium och det har till och med många gånger diskuterats om den verkligen finns eller bara är en myt.

Självklart är den inte en myt, det vet alla kvinnor som tidigare upplevt en fontänorgasm. Detta är en mycket förlegad syn på kvinnans utlösning och det var till och med så att man tidigare trodde att det var en typ av urininkontinens.

För att bli kvitt ”problemet” hände det faktiskt att kvinnor blev opererade. Med tanke på att det fanns såpass lite fakta i ämnet och att det heller inte pratades så mycket om just fontänorgasmer är bristen på kunskap i och för sig inte så svår att förstå.

Många kvinnor känner sig osäkra

På grund av den okunskap som fortfarande finns är det många kvinnor som tycker det är jobbigt att få utlösning och som skäms för det, framför allt när de har sex tillsammans med någon annan.

Oftast är man rädd för att den man har sex med ska tro att man har kissat på sig eller ska tycka att det är äckligt. Detta är givetvis inget som man överhuvudtaget ska behöva känna, trots att känslan ibland kan vara fullt förståelig.

Givetvis vill man inte att någon ska tro att man kissar. Därför är det viktigt att man pratar om sådana här saker och det är viktigt att kunna vara ärlig, självsäker och trygg med en person som du har sex med.

En allt större medvetenhet kring fontänorgasm

Allt fler vet numera vad en fontänorgasm är och det finns därför väldigt lite att oroa sig för. Är du tillsammans med en person du litar på har du verkligen inget att oroa dig för, även om hen inte skulle ha koll på kvinnliga utlösningar.

I undersökningar har det dessutom framkommit att väldigt många män upplever en fontänorgasm som oerhört sexig och tycker att det är upphetsande att se en kvinna ”spruta”. Många skulle till och med se det som en ”bedrift” och bli stolta om de lyckas få sin kvinna till fontänorgasm.

En stor anledning till att fler och fler vet vad en fontänorgasm är för något är antagligen eftersom det har blivit relativt populärt med fontänorgasm inom porrbranschen. I många porrfilmer visas hur kvinnor sprutar rikligt när de får fontänorgasm, eller squirting som det kallas på engelska.

Porrfilm är just film och man kan aldrig veta exakt vad som är på riktigt och vad som är skådespel. Det är viktigt att tänka på när man kollar på all typ av porr. Det motsvarar inte alltid hur det brukar gå till i verkligheten helt enkelt.


annons

Hotta upp ditt sexliv

Det perfekta spelet för er som vill hotta upp ert sexliv och bli mer intima med varandra samtidigt som ni lär känna er partner ännu bättre.

Till butiken

Erotiskt spel