Klitorisorgasm

Vi vet hur svårt det kan vara för en del att få klitorisorgasm, speciellt när man verkligen försöker att få orgasm.

Därför tipsar vi här om några av de populäraste sätten att få klitorisorgasm men även om hjälpmedel och metoder som kan ta din klitorisorgasm till helt nya höjder.

Vad är klitoris?

Först kanske vi för sakens skull ska berätta vad klitoris är för något. Klitoris sitter precis där de inre blygdläpparna möts, framför urinröret.

Klitoris uppgift är helt enkelt att ge njutning!

Klitoris är ett cirka 3-9 centimeter långt organ som under fosterstadiet utvecklas till en penis hos pojkar. Den består av ett ollon, ett skaft och två skänklar (ben) som ligger dolda under huden.

Klitoris skyddas av en liten förhud som kallas klitorishuvan. Det lilla organet är fyllt med blodkärl, svällkroppsvävnad och mängder med känselnerver. Detta område är det känsligaste på hela kvinnokroppen. Det är därför det är så mycket enklare att få orgasm om man samtidigt stimulerar klitoris under sex.


Tryckluftsvibrator från orgasmgarantin på tv hos Joyland


Klitorisvibrator underlättar klitorisorgasm

Många kvinnor upplever att en klitorisvibrator är ett måste för att få klitorisorgasm. Vibrationerna en klitorisvibrator ger stimulerar nerver som inte är mottagliga för annan typ av stimulans.

Även mannen kan med fördel ta hjälp av dessa vibratorer för att tillfredsställa kvinnan på bästa sätt. Det är väldigt vanligt och mycket uppskattat att använda en klitorisvibrator under samlag.

Klitorisorgasm är oftast den lättaste typen av orgasm att få. Det finns dock några saker som kan vara värt att tänka på i jakten på just en sådan:

  • Eftersom känsligheten hos klitoris kan variera mycket från person till person, kan det vara en bra idé att köpa en klitorisvibrator med ställbar vibrator. På så vis kan du själv testa dig fram för att hitta precis rätt vibration för just dig.
  • Använd alltid rikligt med glidmedel vid klitorisstimulans, då kvinnans naturliga lubrikation kanske inte når upp till klitoris.
  • Använd gärna ett stimulerande medel på klitoris för att till exempel öka känsligheten.
  • Har du svårt för att få orgasm, prova då gärna en klitorisvibrator med väldigt kraftiga vibrationer.

Många olika utföranden

Klitorisvibratorer finns i flera olika material; exempelvis i hårdplast, jelly och silikon. Utseendet på en klitorisvibrator varierar kraftigt, de allra flesta är dock små och nätta och går enkelt att ta med sig i handväskan.

Många har fantasifulla utseenden som t.ex delfiner, kaniner, blommor m.m. medans andra är väldigt diskreta och kamouflerade till att likna till exempel ett läppstift eller en sminkborste.

Det finns också penisringar med en klitorisvibrator på. Då sätts ringen på penis eller på en stav och ger kvinnan stimulans under samlag. Även mannen får då känna av vibrationerna genom ringen.

Eftersom vi alla är olika är det bästa att du helt enkelt testar dig fram för att ta reda på vilken variant av klitorisvibrator som passar just dig. Vi har dock valt ut några produkter av varje typ för att du ska slippa välja bland tusentals olika klitorisvibratorer. Dessa är alla väldigt omtyckta och har antingen blivit utsedda till bäst i test, vunnit priser eller fått många väldigt bra omdömen.

Klitorisorgasm av lufttryckvågor

På senare år har det kommit en helt ny typ av produkt på sexleksaksmarknaden som seglat upp och blivit enormt populär bland kvinnor. Vi pratar om lufttrycksvibratorn. En lufttrycksvibrator är en sexleksak speciellt framtagen för att underlätta orgasm vid stimulans av klitoris.

Med hjälp av tryckvågor stimulerar den klitoris utan beröring och erbjuder extremt hög chans till klitorisorgasm.

Läs mer om lufttrycksvibratorer.

Här är några av de populäraste modellerna just nu.

Populär lufttrycksvibrator från Satisfyer

Pro 2
Joyland
349:-
Lufttrycksvibrator med orgasmgaranti

Premium
Joyland
1 695:-
Lufttrycksvibrator - Bäst i Test

Pro Deluxe
Joyland
395:-
Lufttrycksvibrator med g-punktsstimulering

Womanizer Duo
Mshop
1 949:-
Rabbit med lufttrycksvibrator

Pro G-spot
Vuxen
549:-
Rosa Lufttrycksvibrator

Sona 2
Joyland
995:-
Lufttrycksvibrator Pingvin

Pro Penguin
Vuxen
595:-
Vit Lufttrycksvibrator i vinkel

Pro Plus
Joyland
495:-

Vibrerande ägg

Ett vibrerande ägg är perfekt för dig som önskar en vibrator som inte är så uppseendeväckande. Det är diskret och man kan använda det på många olika sätt.

Trots att den i första hand är till för att föra in och skänka invändig stimulans kan man även med fördel använda den för ren klitorisstimulans. Det fungerar lika bra när du är ensam som tillsammans med din partner och du kan även använde det till stimulans av anus.

Välj gärna en vattentät variant för full flexibilitet. Det finns vibrerande ägg med sladd och trådlösa varianter.

Prisbelönt vibrerande ägg

RO-Duet
Sinful
Högsta betyg

669:-
Billigt trådlöst vibrerande ägg

Vibrerande ägg
Sinful
Bra omdömen

399:-
Fjärrstyrt vibrerande ägg

Lyla 2
Sinful
Högt betyg och omdöme

1 195:-
Vibrerande ägg - Bästsäljare

Ultra Seven
Sinful
Bäst i Test hos Aftonbladet

129:-

Diskreta klitorisvibratorer

Det finns, utöver vibrerande ägg, även andra små diskreta klitorisvibratorer. Bland annat små fingervibratorer, tungvibratorer som används vid oralsex, hemlighetsfulla vibratorer som liknar till exempel läppstift, smycke eller mascara och mycket, mycket mer.

Diskret klitorisvibrator

Bamboo
Joyland
Högsta betyg i Solo

195:-
Sexleksak som liknar halsband

Necklace
Joyland
4 av 5 i betyg hos Aftonbladet

995:-
Klitorisvibrator till fingret

Mycero
Sinful
Bäst i test i Aftonbladet

149:-
Klitorisvibrator som liknar läppstift

My Secret
Sinful
5 av 5 stjärnor

119:-

Penisring med vibrator

En penisring med vibrator fungerar precis lika bra tillsammans med en stav som tillsammans med din partner. Trä den över penis eller staven och låt vibrationerna kittla klitoris.

Det finns många olika varianter, tex med tryckkänslig vibrator som bara vid vibrerar vid tryck eller hela tiden om man hellre vill det.

Vibrerande penisring

Mio Penisring
Sinful
Vinnare av bäst i test

649:-
Bästa penisringen med vibrator

Smart Vibe
Sinful
Bra i test

799:-
Penisring med klitorisvibrator

Power Clit
Vuxen
4 av 5 i Expressen

139:-
Penisring bäst i test

Jelly Rabbit
Joyland
Bäst i test hos Aftonbladet

129:-

Sexleksak som simulerar oralsex

Ora 2 från Lelo är en lyxig och exklusiv sexleksak för kvinnor som alltså simulerar oralsex. Det fixar den med hjälp av pulserande och försiktigt virvlande rörelser som tydligen ska vara förvånansvärt likt en mjuk tunga.

Du skiftar enkelt mellan de olika programmen och intensiteter som erbjuds för att du lättare ska kunna uppnå klitorisorgasm.

Perfekt produkt för att få "oralsex" på egen hand eller ifall din partner börjar bli trött i tungan ;)

Köp Ora 2 hos Sinful

Dubbel njutning

Med en multistav, även kallad rabbit eller pärlstav, får du dubbel njutning med hjälp av en extra klitorisstimulator som sitter på staven. Denna variant på stav har blivit väldigt populär tack vare den stora chansen till orgasm!

Den har även en tredje funktion där roterande kulor stimulerar extra vid slidmynningen. Blir du lätt öm i underlivet finns det även varianter med vibration istället för roterande kulor.

Auto Rabbit

Auto Rabbit
Joyland
Bäst i Test hos Aftonbladet

295:-
Rabbit bäst i test

Fifi
Sinful
Högst betyg

789:-
Bästa rabbiten

Ultimate Xxtra
Sinful
Bästa betyg

529:-
Bästa Rabbit för g-punkten

Kissing Swan
Joyland
Bästa betyg enligt Aftonbladet

995:-

Stavar

En stav med vibration är en väldigt populär produkt för klitorisstimulans, som dessutom även kan användas till annat. Stavar finns i många olika material och utföranden och vill du läsa mer om vilket material som passar dig, läs vår materialguide.

Förslag på bra produkter kommer inom kort.