Klitorisorgasm

Vi vet hur svårt det kan vara för en del att få klitorisorgasm, speciellt när man verkligen försöker att få orgasm. Därför tipsar vi här om några av de populäraste sätten att få klitorisorgasm men även om hjälpmedel och metoder som kan ta din klitorisorgasm till helt nya höjder.

Vad är klitoris?

Först kanske vi för sakens skull ska berätta vad klitoris är för något. Klitoris sitter precis där de inre blygdläpparna möts, framför urinröret. Klitoris uppgift är helt enkelt att ge njutning. Klitoris är ett cirka tre-nio centimeter långt organ som under fosterstadiet utvecklas till en penis hos pojkar. Den består av ett ollon, ett skaft och två skänklar (ben) som ligger dolda under huden. Klitoris skyddas av en liten förhud som kallas klitorishuvan. Det lilla organet är fyllt med blodkärl, svällkroppsvävnad och mängder med känselnerver. Detta område är det känsligaste på hela kvinnokroppen. Det är därför det är så mycket enklare att få orgasm om man samtidigt stimulerar klitoris under sex.

Klitorisvibrator underlättar klitorisorgasm

Många kvinnor upplever att en klitorisvibrator är ett måste för att få fontänorgasm. Vibrationerna en klitorisvibrator ger stimulerar nerver som inte är mottagliga för annan typ av stimulans. Även mannen kan med fördel ta hjälp av dessa vibratorer för att tillfredställa kvinnan på bästa sätt. Det är väldigt vanligt och mycket uppskattat att använda en klitorisvibrator under samlag. Klitorisorgasm är oftast den lättaste typen av orgasm att få. Det finns dock några saker som kan vara värt att tänka på:

  • Eftersom känsligheten hos klitoris kan variera mycket från person till person, kan det vara en bra idé att köpa en klitorisvibrator med ställbar vibrator. På så vis kan du själv testa dig fram för att hitta precis rätt vibration för just dig.
  • Använd alltid rikligt med glidmedel vid klitorisstimulans, då kvinnans naturliga lubrikation kanske inte når upp till klitoris.
  • Använd gärna ett stimulerande medel på klitoris för att till exempel öka känsligheten.
  • Har du svårt för att få orgasm, prova då gärna en klitorisvibrator med väldigt kraftiga vibrationer.

Många olika utföranden

Klitorisvibratorer finns i flera olika material; exempelvis i hårdplast, jelly och silikon. Utseendet på en klitorisvibrator varierar kraftigt, de allra flesta är dock små och nätta och går enkelt att ta med sig i handväskan. Många har fantasifulla utseenden som t.ex delfiner, kaniner, blommor m.m. medans andra är väldigt diskreta och kamouflerade till att likna till exempel ett läppstift eller en sminkborste. Det finns också penisringar med en klitorisvibrator på. Då sätts ringen på penis eller på en stav och ger kvinnan stimulans under samlag. Även mannen får då känna av vibrationerna genom ringen.

Eftersom vi alla är olika är det bästa att du helt enkelt testar dig fram för att ta reda på vilken variant av klitorisvibrator som passar just dig. Vi har dock valt en en av varje typ för att du ska slippa välja bland tusentals olika klitorisvibratorer.

Vibrerande ägg

Ett vibrerande ägg är perfekt för dig som önskar en vibrator som inte är så uppseendeväckande. Det är diskret och man kan använda det på många olika sätt. Utöver vanlig klitorisstimulans kan du dessutom föra in ägget i slidan eller anus och njuta av sköna vibrationer. Det fungerar lika bra när du är ensam som tillsammans med din partner och. Välj gärna en vattentät variant för full flexibilitet. Det finns vibrerande ägg med sladd och trådlösa varianter.

Diskreta klitorisvibratorer

Det finns, utöver vibrerande ägg, även andra små diskreta klitorisvibratorer. Bland annat små fingervibratorer, tungvibratorer som används vid oralsex, hemlighetsfulla vibratorer som liknar till exempel läppstift, smycke eller mascara och mycket, mycket mer.

Stavar

En stav med vibration är en väldigt populär produkten för klitorisstimulans, som dessutom även kan användas till annat. Stavar finns i många olika material och utföranden vill du läsa mer om vilket material som passar dig, läs vår MATERIALGUIDE.

Vibrerande klitorispump

Ett alternativ till vanlig klitorisvibrator är en klitorispump med inbyggd vibrator. Du placerar helt enkelt sugen över klitoris och pumpar för att få ett "vakuum" och slår sedan på vibrationerna. Detta är för dig som gillar ett krafitgt sug och starka vibrationer!

Penisring med vibrator

En penisring med vibrator fungerar precis lika bra tillsammans med en stav som tillsammans med din partner. Trä den över penis eller staven och låt vibrationerna kittla klitoris. Det finns många olika varianter, tex med tryckkänslig vibrator som bara vid vibrerar vid tryck eller hela tiden om man hellre vill det.

Slickmaskin

En testvinnare som ger dig oralsex med hjälp av ett roterande hjul med tio små, mjuka tungor som ger dig sköna slickar varv efter varv. Finns flera hastighetslägen. Perfekt om din partner börjar bli trött i tungan.

Dubbel njutning

Med en multistav, även kallad rabbit eller pärlstav, får du dubbel med hjälp av en extra klitorisretare som sitter på staven. Denna varianten på stav har blivit väldigt populär tack vare den stora chansen till orgasm! Den har även en tredje funktion där roterande kulor stimulerar extra vid slidmynningen. Blir du lätt öm i underlivet finns det även varianter med vibration istället för roterande kulor.