Hur får man fontänorgasm?

Här går vi igenom de vanligaste sätten att få fontänorgasm, vad man ska tänka på och vilka sexleksaker som kan vara bra för att få fontänorgasm.

Det är dock väldigt individuellt hur man ska gå till väga för att få fontänorgasm och dessa tips kanske inte fungerar för just dig men är givetvis väl värda att prova.

Generellt kan man säga att det vanligaste sättet är genom att stimulera g-punkten, klitoris eller båda. Det bästa och mest effektiva sättet att få fontänorgasm är dock genom att använda en g-punktsstav.

Den gör det nämligen mycket lättare att både hitta g-punkten och även ge den kraftiga stimulans som ofta är nödvändig när det gäller g-punkten.

Men hur gör man då för att få fontänorgasm? Fortsätt läs och ta del av vår guide hur du steg för steg kan testa dig fram till en fantastisk fontänorgasm.


Tryckluftsvibrator från orgasmgarantin på tv hos Joyland


Vilken g-punktsstav är bäst?

En g-punktsstav är som sagt speciellt utformad för att på bästa sätt hitta och stimulera g-punkten. Ett tips är därför att börja med att köpa en en bra g-punktsstav så att du enklare och snabbare kommer att få uppleva en fontänorgasm eller g-punktsorgasm.

Det finns även g-punktsstavar som samtidigt stimulerar klitoris med en inbyggd lufttrycksvibrator, vilket gör det lättare att få fontänorgasm för en del.

Dessa g-punktsstavar är alla väldigt bra och är dessutom några av de populäraste på marknaden.

Testvinnare bland sexleksaker

G-Kii
Sinful
Vinnare av bäst i test

799:-
Enkel sexleksak för g-punkten

D.1 Silicon
Joyland
Bästa enligt Aftonbladet

549:-
En av de bästa g-punktsstavarna

Elise 2
Joyland
Högsta betyg i Aftonbladets test

1 395:-
Ergonomisk g-punktsstav med högsta betyg

Roae
Joyland
Bäst i test av Veckorevyn

995:-

Vill du ha fler förslag på bra sexleksaker för att få fontänorgasm? Läs mer under fliken bästa sexleksaken.


Att tänka på vid fontänorgasm!

Innan du börjar utforska möjligheterna till att få fontänorgasm finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Dessa punkter är i de flesta fall helt nödvändiga för att få en fontänorgasm. 

Var avslappnad

Var avslappnad

En viktig sak att tänka på för att få en fontänorgasm är att kvinnan verkligen måste vara helt avslappnad. Många kvinnor spänner sig, framför allt när utlösningen är nära och då är det oftast väldigt svårt att få fontänorgasm.

Känn heller absolut ingen press i att försöka uppnå orgasm. 

Våga släppa kontrollen

Våga släppa kontrollen

När utlösningen är nära brukar det kännas som att man är kissnödig och kommer att kissa på sig. När den känslan kommer är det många kvinnor som avbryter eller blir oroliga vilket kan förhindra orgasmen.

Du måste känna dig trygg i att det inte är kiss som det handlar om. Den känslan är helt normal så ta det bara lugnt, slappna av och njut. Du kommer inte att kissa på dig. 

Var upphetsad

Var ordentligt upphetsad

Det är väldigt viktigt att vara riktigt ordentligt upphetsad innan man börjar testa sig fram till en fontänorgasm.

När man är rejält upphetsad är det nämligen bland annat mycket lättare att hitta g-punkten.

Var trygg

Var trygg i situationen

Det gäller också att du känner dig helt trygg i situationen, med dig själv och med din eventuella partner. Känner du dig lite nervös eller på annat sätt osäker kommer det bli mycket svårare att få orgasm.

Slappna bara av och njut. Det spelar ingen roll ifall du uppnår en fontänorgasm eller inte just den här gången. Det viktiga är att du njuter av stunden och ger dig hän så kanske det händer.

Håll inte tillbaka

Håll inte tillbaka

Många gör misstaget att hålla tillbaka när det börjar kännas lite annorlunda eftersom de inte känner igen känslan.

Men istället för att hålla tillbaka vid orgasmögonblicket eller när orgasmen närmar sig ska du istället ge efter och pressa på lite extra. Våga testa, det är värt det!

Ha ett öppet sinne

Ha ett öppet sinne

För att få fontänorgasm måste man se till att ha ett öppet sinne för sex och lust, vilket vi antar att ni säkert har när ni väl kommit till vår hemsida.

Det kommer definitivt att hjälpa dig att nå nya höjder i ditt sexliv, inte bara när det kommer till fontänorgasm.


Tips

Gå på toaletten och kissa innan du försöker få fontänorgasm. Då kan du känna dig säkrare när känslan av att kissa på dig kommer nära orgasm.

Då vet du helt enkelt att du redan varit och kissat och det blir lite enklare att slappna av och istället ge dig hän.


Så får du fontänorgasm med en g-punktstav

Det vanligaste sättet att få fontänorgasm är som sagt med hjälp av en g-punktstav. Här går vi igenom hur du använder sexleksaken för att öka dina chanser till en oförglömlig orgasm. Kom dock ihåg att vi alla är olika och kan behöva annan typ av stimulans och tillvägagångssätt för att uppnå en fontänorgasm.

Nu är det som sagt väldigt viktigt att man känner sig avslappnad och trygg med att man inte kommer att kissa på sig.

  1. Tryck staven upp mot g-punkten samtidigt som du även trycker över blygdbenet. På det sättet kommer trycket från två håll. Ifall du har tränat mycket med knipkulor och har starka slidmuskler kan du trycka kraftigt nedåt mot staven.
  2. Tänk på att andas långa, djupa andetag. När du känner att du börjar komma så kan du falla in ett rytmiskt mönster: knip kraftigt, släpp knipet och tryck nedåt. Upprepa flera gånger.
  3. Visualisera hur du sprutar och släpp känslan av att du skulle kissa på dig. Det kommer du inte att göra. Ge efter istället för att hålla tillbaka och pressa på lite extra när du känner orgasmen närma sig. Du kan krysta lätt vid orgasmögonblicket. Låt det bara hända!

Då det ibland kan spruta ganska mycket rekommenderas att ha en handduk tillgänglig när du försöker få en fontänorgasm.

Billig g-punktsstav

Slimline G
Sinful
169:-
Sexleksak för fontänorgasm

Butterfly
Joyland
195:-
Rabbit för g-punkten

Rabbit
Joyland
595:-
Populär g-punktsstav for fontänorgasm

Gigi 2
Sinful
1 289:-

Ge din partner fontänorgasm utan sexleksak

  1. Använd alltid rikligt med glidmedel för att inte skapa irritation eller skav. Tryck ditt ena finger mot g-punkten. Hur hittar man g-punkten?
  2. Håll trycket konstant och gnid mjukt fram och tillbaka över området en liten stund. Öka sedan trycket efter hand. Ifall du upplever ytan lite ojämn så kan du minska på trycket något. Ett bra tips är att göra "kom hit"-rörelsen med fingret.
  3. För in ytterligare ett finger om det känns bra och pressa fingrarna runt hörnet på blygdbenet och upp mot livmoderhalsen. Fortsätt med "kom hit"-rörelsen. Variera hastigheten och trycket. Ju mer upphetsningen stiger, desto hårdare kan du gnida. Variera rytmen från mycket långsamt till snabbt och nästan vibrerande.

  4. Fortsätt att gnida med fingrarna, upp och ner, tryck på g-punkten och cirkulera. Fortsätt tills du känner långa, utdragna sammandragningar. Du kan uppleva att slidan vidgar sig och det är ett tecken på att fontänorgasmen närmar sig.

  5. Öka trycket och hastigheten ytterligare ett steg. Nu kan hela slidan bli mycket våt, vilket innebär att utlösningen är nära, fortsätt bara.

  6. När det börjar som att pulsera, håll kvar fingrarna och fortsätt trycka upp mot g-punkten. Nu kommer orgasmen och kvinnan ejakulerar en färglös vätska. Vätskan kan både rinna och spruta ut. Du kan fortsätta med smekningarna om du vill för att fortsätta hålla kvar den sköna känslan.


Vätska

Använd klitorisvibrator samtidigt

Många kvinnor upplever att det är mycket lättare att få fontänorgasm om klitoris stimuleras samtidigt som g-punkten. Prova gärna med en steglös vibrator för att kunna ställa in precis hur kraftfulla vibrationer du vill ha. På sidan om klitorisorgasm tipsar vi om fler populära klitorisvibratorer.

Klitorisorgasm

Använd klitorisvibrator samtidigt

Många kvinnor upplever att det är mycket lättare att få fontänorgasm om klitoris stimuleras samtidigt som g-punkten. Prova gärna med en steglös vibrator för att kunna ställa in precis hur kraftfulla vibrationer du vill ha. På sidan om klitorisorgasm tipsar vi om fler populära klitorisvibratorer.

Ett annat sätt som fungerar sjukt bra för vissa är att använda sig av en lufttrycksvibrator samtidigt som g-punkten stimuleras.

G-punktsstav med klitorisvibrator

Lea Vibrator
Joyland
Betyg 4 av 5 i Aftonbladet

899:-
Rabbit för g-punkten

Rotating Rabbit
Joyland
Betyg 4 av 5 i Aftonbladet

595:-
Populär rabbit

Kissing Swan
Joyland
Högsta betyg enligt Aftonbladet

1 095:-
Billig rabbit för g-punkten

G-spot Dual
Joyland
4 av 5 i betyg hos Expressen

349:-

Hitta kvinnans g-punkt

Hur hittar man g-punkten?

G-punkten är ett område ca 2-6 cm in på slidans främre vägg (upp mot magen). Den behöver inte sitta rakt upp utan känn dig fram mot sidorna. På vissa kvinnor sitter den nästan precis innanför slidmynningen och på andra ganska långt in. Prova dig fram.

Ofta har detta område en lite annorlunda yta, vilken kan kännas lite ojämn och skrovlig. Många kvinnor känner sig kissnödiga när man trycker här. På sidan om g-punktsorgasm kan får du mer information om hur du hittar g-punkten.

Knipträning underlättar fontänorgasm

Få fontänorgasm lättare med knipträning

Ju mer vältränad bäckenbotten du har desto lättare kan du få fontänorgasm. Med hjälp av knipövningar kan du öka dina chanser till orgasm rejält, samtidigt som knipträning dessutom har en mängd andra bra effekter.

Genom att använda ett par knipkulor effektiviserar du din träning och kulorna gör det även enklare för dig att knipa rätt.Kan alla få fontänorgasm?

Detta är en fråga som ofta uppkommer när man pratar om fontänorgasmer och hur man får det. Tidigare trodde kanske de flesta att det var mycket ovanligt att få sprutorgasm och det att endast var ett fåtal kvinnor som kunde få det.

Numera är det många som påstår att i princip alla kvinnor kan få det förutsatt att man gör på rätt sätt. (Detta är en populär åsikt bland vissa män som påstår sig kunna få vilken kvinna som helst att spruta floder.)

Kanske kan det vara så att det i verkligheten är ett mellanting, vem vet?

De flesta kan få det rent anatomiskt

De flesta kvinnor kanske antagligen kan få fontänorgasmer men det krävs såklart olika saker för olika individer. Många kvinnor har ju inte aktivt försökt sig på att få en fontänorgasm och då är det ju svårt att veta om man kan eller inte.

För att svara helt på frågan beror det ju faktiskt lite på hur man menar. Säkerligen är det många kvinnor som skulle kunna få det rent fysiskt men låser sig psykiskt. Samma sak gäller ju andra typer av orgasmer.

Det är ju inte bara det fysiska och anatomiska som spelar in utan det finns många andra faktorer som är extremt viktiga i jakten på ett bra sexliv med njutningsfulla orgasmer.

Körtlarna där vätskan bildas finns hos alla kvinnor och således borde de flesta även ha chansen att kunna få en fontänorgasm. Det skulle ju dock kunna vara så att dessa producerar olika mycket vätska beroende på en mängd faktorer och fungerar säkerligen inte exakt samma för alla kvinnor.

Det kanske är så att vissa kvinnors kroppar är mer benägna att utsöndra vätskan än andra. Forskningen på detta ämne är som sagt knapphändig och kanske inget att förlita sig på.

Det är idé att fortsätta försöka

Är du intresserad av att utforska dig själv, din kropp och din sexualitet genom att försöka få fontänorgasm eller andra typer av orgasmer finns det inget som tyder på att du ska sluta försöka.

Tänk också på att ibland är resan viktigare än målet och ju bättre du lär känna din kropp och vad du själv verkligen gillar desto bättre kommer såklart ditt sexliv att bli.

Det viktigaste är att du njuter och har ett skönt och bra sexliv för att du ska må bra. Det gäller såklart oavsett ifall det resulterar i en fontänorgasm eller inte.


Tryckluftsvibrator från orgasmgarantin på tv hos Joyland