G-punktsorgasm

Här får du tips och information om hur du hittar din g-punkt och hur man kan gå till väga för att stimulera g-punkten på bästa sätt.

Våga testa och utforska din kropp och du kommer förhoppningsvis att belönas med en fantastisk g-punktsorgasm. Visste du förresten att det vanligaste sättet att få en fontänorgasm är genom att stimulera g-punkten?


Hur får man g-punktsorgasm?

G-punktsorgasm, denna underbara upplevelse, kan man få på ett flertal olika sätt. Gemensamt för de olika tillvägagångssätten för att få g-punktsorgasm är helt enkelt såklart att stimulera g-punkten.

Det låter ganska logiskt va? Men hur gör man då för att stimulera g-punkten och leder det alltid till en g-punktsorgasm? För det första ska vi här nedanför försöka förklara vad g-punkten är för något och hur man hittar den.


Billig g-punktsstav

Slimline G
Sinful
169:-
Sexleksak för fontänorgasm

Butterfly
Joyland
195:-
Rabbit för g-punkten

Rabbit
Joyland
595:-
Populär g-punktsstav for fontänorgasm

Gigi 2
Sinful
1 289:-

Vad är G-punkten?

G-punkten har varit ganska omdiskuterat genom åren, främst med tanke på det lite missvisande namnet.

G-punkten är såklart inte en specifik punkt som man bara trycker på för att få orgasm.

G-punkten är istället mer som en zon eller ett område inne i slidan. Denna erogena zon inne i kvinnans slida kan alltså ge orgasm vid stimulering, ofta en ganska kraftig orgasm.

Punkten, eller rättare sagt, området hittas ca 2-6 centimeter in i slidan, men det kan ibland vara lite svårt att hitta det. Man bör vara rejält upphetsad vid sökandet efter sin g-punkt, då blir det nämligen lättare att hitta den.

När kvinnan blir sexuellt upphetsad och g-punkten stimuleras sväller området och ytan kan kännas lite ojämn och annorlunda. G-punkten är som mycket annat väldigt individuell, så känn dig fram, ta dig tid och utforska din kropp så ska du se att du hittar den.

Hitta g-punkten

Hur hittar man g-punkten?

G-punkten finns som sagt oftast ca 2-6 centimeter innanför slidöppningen mot slidans framvägg (upp mot magen), ganska nära urinröret.

Tips:

  • Innan du börjar sökandet efter g-punkten rekommenderas att kvinnan är ordentligt sexuellt upphetsad, eftersom området då sväller och det blir lättare att hitta.
  • Låt din partner göra en "kom hit"-rörelse med fingrarna så att fingrarna smeker området upp mot magen. Det stimulerar ofta g-punkten hos de flesta kvinnor, men det kan ju som sagt variera lite så prova dig fram.
  • Låt din partner hålla på klitoris med tummen samtidigt som pekfingret förs in i slidan. Om din partner försöker att föra ihop fingrarna så hamnar oftast pekfingret på g-punkten och på klitoris baksida.
Så stimulerar man g-punkten

Hur stimulerar man g-punkten?

  • Använd alltid rikligt med glidmedel för att undvika torrhet och irritation.
  • Låt din partner använda sina fingrar och med hjälp av en "kom hit"-rörelse smeka g-punkten.
  • Eller använd en böjd stav, en g-punktsstav, för att på egen hand (eller tillsammans med partner) lättare komma åt att stimulera g-punkten.
  • Vid samlag kommer man ofta åt g-punkten bäst vid ställningar där mannen tränger in bakifrån. Då g-punkten ofta hittas endast några centimeter innanför slidmynningen bör mannen använda sig av grunda stötar för att på bästa sätt stimulera g-punkten. Prova er fram.
  • Det finns dessutom bra sexleksaker för par som kan underlätta g-punktsorgasm under samlag. Den mest sålda parprodukten är We-Vibe Sync.

Tips på produkter för g-punktsorgasm

G-punktstav

Med hjälp av en g-punktsstav kan du enklare på egen hand hitta och stimulera g-punkten.

Många kvinnor kräver lite kraftigare stimulans av just g-punkten och då är det mycket lättare med en g-punktsstav. Dessutom finns det stavar med vibrator, vilket många kvinnor uppskattar för ytterligare stimulans.

En hård stav ger dig möjlighet att trycka extra kraftigt mot g-punkten utan att staven ger vika.

Genom att stimulera klitoris samtidigt med t.ex. en lufttrycksvibrator upplever en del att det är mycket lättare att få fontänorgasm.

Testvinnare bland sexleksaker

G-Kii
Sinful
Vinnare av bäst i test

799:-
Enkel sexleksak för g-punkten

D.1 Silicon
Joyland
Bästa enligt Aftonbladet

549:-
En av de bästa g-punktsstavarna

Elise 2
Joyland
Högsta betyg i Aftonbladets test

1 395:-
Ergonomisk g-punktsstav med högsta betyg

Roae
Joyland
Bäst i test av Veckorevyn

995:-

G-punktskräm

Om du har lite svårare för att få g-punktsorgasm kan du använda dig av ett stimulerande medel för öka känsligheten.

Genom att applicera lite av ett stimulerande medel för g-punkten ökar blodtillförseln till området kring g-punkten vilket gör att det är lättare att hitta den och förhoppningsvis även få g-punktsorgasm.

Stimulerande medel för g-punkten

Sensuva
Joyland
199:-
Få hjälp att hitta g-punkten

G-spot Gel
Vuxen
219:-
G-punktsolja

Discover
Sinful
229:-
G-punktskräm

Rain of Love
Sinful
299:-

Glidmedel

Det är rekommenderat att använda ett bra glidmedel vid g-punktsstimulans. Bästa glidegenskaperna har ett silikonbaserat glidmedel.

Läs gärna vår "Guide till glidmedel" och se vad det är för skillnad på vatten-, olje-, och silikonbaserade glidmedel.